A magyar szőlészet jelenlegi helyzete

A szőlészet évezredes hagyományai
A szőlészet évezredes hagyományai

A szőlőtermesztés, a borászat Magyarországon nem ismeretlen szakma és ez egyre nagyobb teret hódit. A szőlészet ökológiai termesztése napjainkban egyre fontosabb hazánkban, egyre többen térnek át erre a termesztési módra. Ennek célja a vegyszermentes csemegeszőlő termesztése, a bio must és a bio bor előállítása. Az ökológiai szőlészet hazai feltételrendszeréről érdemes részletesebben olvasni, hiszen ha valaki ebben gondolkodik, mindenképpen tisztában kell lennie ezekkel az előírásokkal. A mezőgazdaság ezen ágazatában is írhatóak pályázatok, igényelhetőek különböző támogatások, amelyeket az a termelő kaphat meg, aki megfelel néhány előírt követelménynek.

 

Az ökológiai szőlőtermesztésre vonatkozó támogatások legfontosabb célja a vegyszerek és a műtrágya használatának a csökkentése, a kedvező talajállapot megtartása. A pályázati és a támogatási lehetőségek segítségével, az öko termelők eladásai növekedhetnek, hiszen egyre nagyobb az igény a bio termékekre. A szőlészet jövője megalapozott hazánkban, hiszen egyre nagyobb figyelmet fordítanak erre, egyre nagyobb támogatásokat vehetnek igénybe a szakmában dolgozók.

Print Friendly