Milyen a bor, ha hegyaljai?

2017. május 16. kedd administrator 0

A bortermelő egyénisége, gondossága, leleményessége nagyban befolyásolja az előállított bor minőségét. Talán nem véletlen, hogy íz szavunk ősi, mitológiai jelentése lélek volt. A bor ízvilága, […]

A magyarországi borászat kezdetei

2015. február 24. kedd administrator 0

Amikor a magyarországi borászatról beszélünk, akkor nemcsak azt a periódust kell vizsgálnunk, mióta a Kárpát-medencében magyarok élnek, hiszen a borászat már sokkal korábban elkezdődött ezen […]

A szőlészet különböző módszerei

2015. január 21. szerda administrator 0

A szőlőművelésnek több módszere létezik, ezt a munkálatot tőkeművelésnek is szokták hívni, ezalatt leginkább azt értjük, hogy a szőlőfákat milyen sortávolságra ültetik, de a törzsmagasság, […]