Melyek a tartós mosdó csaptelep fajták?

Mosdó csaptelep

Az előre gondolkodó ember, érthető okok miatt, nem szívesen vásárol olyan termékeket, amelyek nem túl előnyös tulajdonságokkal rendelkezhetnek. Ez nyilván kétszeresen is igaz a mosdó csaptelep kellékekre, főleg azért is, mert ezek a legfontosabb szerkezetek az adott helyiségben, és épp annyira lényegesek, mint a kád, zuhanykabin vagy a WC-csésze.

A gondot az is jelentheti az igénytelen, rossz daraboknál, hogy például a javításkor kiderül, nem kapható hozzá cserealkatrész. Teljesen világos, hogy az elismert és nagyra tartott gyártók tartozékaival ez nem fordulhat elő. Itt említést érdemel a Magyarországon is elterjedt Kludi, Mofém, Ravak, Grohe, Hansgrohe márka. Ezen brandek mosdó csaptelep fajtái sokáig bírják, és szinte minden szaküzletben kapható hozzájuk alkatrész. Ez leginkább talán a kerámia betétekre érvényes, ám egyéb komponensek is megvehetőek a szerelvényeket árusító üzletekben. Ez is egy döntő ok, hogy valóban tanácsos a népszerű gyártókat választani a mosdó csaptelep esetében. Ha egy kisebb javításról van szó, akkor a tulajdonos áldja a napot, amikor például a Kludi vagy Hansgrohe produktumot választotta.

A mosdó csaptelep esetében a gyakori használat miatt a mozgó részek mondják fel leghamarabb a szolgálatot. A meghibásodást a lerakódó vízkő és a nem megfelelő tisztítás is jelentheti. Ezen gondok főként a konyhában található mosdó csaptelep fajtáknál okozhatnak időleges működési zavarokat. Ez azért van, mert főzés és mosogatás közben nemcsak a vízkő, hanem az esetleges zsíros szennyeződések együtt érik el a kellemetlen hatást. Leginkább az egykaros mosdó csaptelep típusoknál jelentkezik ez.

Print Friendly