Borkóstoló pince

Borkóstoló pince

A Ház patinás pincéjében, ahol Magyarország minden borvidéke külön kiállítóhelyen mutatkozik be a látogatóknak, közel 700 különböző magyar bor és pezsgő várja a borkedvelőket. A magyar borászatról egyedülállóan átfogó képet nyújtó borkiállítás nem csak a legteljesebb hazai választékot kínálja, hanem bemutatja Magyarország borvidékeit, a jellegzetességeket ismertető tablók segítségével, melyek magyar, angol, német, francia nyelven nyújtanak érdekes információkat. 

Borkóstoló séta
Térkép

Egy bor-túrára invitáljuk vendégeinket, ahol a kiállítás megtekintése közben kóstolással is megismerkedhetnek a legkülönfélébb magyar borokkal. Erre a célra az összesen 700-féle borból, túránként mintegy 50-55 különböző bort kínálunk, melyből látogatóink szabadon válogathatnak. A kóstolás borai havonkénti periódusban változnak.

Az útbaigazításról, tájékoztatásról, szakképzett pincemestereink gondoskodnak, akik csoportok részére magyar vagy idegen nyelvű kalauzolást is nyújtanak, amelyhez azonban bejelentkezés szükséges.

A borkóstoló sétára részvételi jegy a bejáratnál található recepción váltható, mely tartalmazza a következőket:

  • részvétel borkóstoló sétán, melynek maximális időtartama 2 óra
  • kehely, sajtos apró borkorcsolya
  • pincetérkép a tájékozódáshoz

A magyar borvidékeket átfogó kóstolási szortimenten kívül, nagy értékű, 5-6 puttonyos, díjnyertes Tokaji Aszúkat is kínálunk kóstolásra zsetonos rendszerben, melyhez a recepción válthatók a megfelelő érmék.

Kóstoló pohár