Az állatoknak nemcsak a húsát használhatjuk fel, hanem az általuk kapott termékeket is hasznosíthatjuk. Idetartozik a tej is. Készíthetünk belőle tejfölt, aludttejet, túrót, sajtot, tejszínt, sűrített tejet és port is. A por a folyadék kivonásával készül. A fehérjepor egészséges és finom is. Ez a por leginkább a sportolók számára készül, azonban mindenki megvásárolhatja. Az edzések kiegészítéseként szokták alkalmazni. Nem véletlen, hogy a sportolók a világcsúcsokat és az emberi határokat feszegetik. Nem a genetika változott, csupán az életmód és a mozgáskultúra. Egy sportolót nagyobb megterhelés ér, ezért szüksége van kellő mértékű energiára az edzés végéig. Ezt a fehérje fogja megadni. A fehérjepor többféle formában kapható. Van koncentrátum, izolátum és hidrolizátum. Ezek a változatok különböző zsírtartalommal rendelkeznek, ráadásul az állaguk sem egyforma. A fehérje izolátum nem igazán tartalmaz zsírt és laktózt sem. A gyártás során távolítják el ezeket az összetevőket. Szinte minden pornak tejhez hasonló, finom íze van.