A gumilepedő használata előnyökkel jár

A gumilepedő tisztítása egyszerű
A gumilepedő tisztítása egyszerű
A gumilepedő tisztítása egyszerű

Az idős, magatehetetlen emberek ápolás rengeteg időt és energiát igényel. Szerencsére, azonban ma már rengeteg olyan eszköz könnyíti meg a családtagok, ápolók dolgát, ami némi lélegzetvételnyi pihenőidőhöz juttatja őket. Az egyik ilyen remek eszköz a gumilepedő.

Az anyag nem ereszti át a vizet, ezáltal növeli az ágyban fekvő beteg komfortérzetét, ugyanakkor a matracot is tisztán tartja. Az idős, mozgáskorlátozott betegek gyakran nem képesek visszatartani a vizeletüket és előfordulhat, hogy szólni sem tudnak az ápolónak vagy a családtagoknak, mert azok épp más fontos teendőkkel vannak elfoglalva.

A gumilepedő azonban megakadályozza, hogy a nedvesség a matracba szivárogjon. Így nagy segítséget jelent a gondozóknak is, mivel nem kell az egész matracot kicserélni.

Elég csak a gumilepedőt lecserélni és megtisztítani, ami nem egy bonyolult művelet, hiszen csak vízzel kell leöblíteni és mosószerrel fertőtleníteni. Ezzel időt spórolhat magának is és kényelmesebbé teheti a beteg életét is. Kórházakban és otthoni ápolás során egyaránt kiválóan alkalmazható, praktikus eszköz.