A gyerekkönyvek nélkülözhetetlen eszközei a fejlődésnek

A kicsik hihetetlenül rajonganak a színekért, a képekért és minden figyelemfelkeltő, érdekes dologra nyitottak. Ezért nem léteznek unalmas gyerekkönyvek, mert elképzelhetetlen, hogy az őket célzó történetek és kalandok ne lennének roppant izgalmasak. Habár valóban minden lehetséges eszközt meg kell ragadni, hogy magával ragadó legyen, de a legfontosabb, hogy mindez tanulságos és fejlesztő jelleggel is rendelkezzen.

Az életkornak megfelelően lehet játszani a mesék szereplőivel és az őket ért hatásokkal, de valójában a nehezebb témákkal is ugyanúgy foglalkozni kell, mint a vicces, humoros sztorikkal. A book24.hu oldal a választásban és a döntésben is segít, mert csak és kizárólag elismert minőségű gyerekkönyvek találhatóak, de ezek mellett játékokat és kifestőket is rendelhetünk.

Habár már a picik is rajonganak a netes videókért, ahol bármilyen rajzfilmet megnézhetnek, de a szülők felelőssége eldönteni, hogy milyen szerepet fognak betölteni a gyermek életében a könyvek és a fejlesztő játékok. Kétségtelenül sokszor könnyebb bekapcsolni a tévét vagy elindítani egy filmet a telefonban, mint leülni és mesét olvasni a gyerekkönyvekből.

A hasznos célt szolgáló gyerekkönyvek nélkül nem fejlődik rendesen a kommunikációs képességük, a kreativitás, a problémamegoldás vagy az érzelmek helyes azonosítása. Ezek pedig nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz és a boldogsághoz, majd felnőttkorban is. Éppen ezért szerezzünk be minél több kiadványt saját vagy ismerőseink gyermekének, hogy ezzel is támogassuk őket a fejlődésben. A gyermeknevelés nem mindig könnyű, de tudatosságunk és felkészültségünk meghozza a gyümölcsét.