A kiváló gouache festék

gouache
gouache

Egyre nagyobb popularitásnak örvend a kreatív festési alapanyagok között a gouache festék, aminek alkalmazásával látványos végeredmény születhet a vásznon. Használata ideális a telített, vibráló színek eléréséhez.

Egyenletes, nem átlátszó, matt felület képezhető a gouache festékkel. Felfedezhetőek benne a titánfehér pigment mellett, kötő-, nedvesítő és lágyító anyagok, valamint az elmaradhatatlan színes pigmentek. Utóbbiak kiváló fedőhatást adnak.

Érdemes odafigyelni az alkotás során arra, hogy először a vékonyabb réteget vigyük fel, majd pedig a vastagabb, kevésbé vizeseket. Fordított esetben, a túl nedves felső réteg feloldaná az alatta lévőt. Természetesen, a tapasztalt művészek ezzel tisztában vannak.

A kezdők pedig valami új, izgalmas tevékenységbe kezdhetnek bele, ami képes kizökkenteni bárkit a mindennapok rohanásából. Tapasztalt és tapasztalattal nem rendelkezők személyeknek egyaránt nagyszerű választás a gouache festék, ez a gyönyörűen fedőanyag, amivel ráadásul nagyon könnyen lehet dolgozni.