A lábazati hőszigetelővel megakadályozhatja a falak penészesedését

lábazati hőszigetelő
lábazati hőszigetelő

Az időjárási viszonyok következtében, az épületeket el kell látnia szigeteléssel, ami télen-nyáron jól jön. A lábazati hőszigetelő a beton és a külső fal találkozásnál rendelkezik fontos szereppel. A telepítésével megakadályozhatja a pára kicsapódása következtében bekövetkező penészedést, valamint a falak nedvesedését is.

A megfelelően kialakított lábazati hőszigetelő alkalmazásával elkerülheti a hőhidak képződését és megvédheti a falak eredeti állapotát a nedvesség okozta károsodástól. Amennyiben nem rendelkezik ezzel a megoldással, ez kihat a homlokzati szigetelésre is, ami veszít a hőszigetelő képességéből.

A kőzetgyapot kiváló megoldás a lábazati hőszigetelő kiépítésére, de legalább 10 centi vastagságban alkalmazza a megfelelő hatás elérése érdekében. Napjainkban már igen korszerű megoldások állnak rendelkezésre az épületgépészet területén. Méltán növekvő népszerűségi tendenciát mutat az ásványgyapot szigetelés ebben a tematikában. 3 típusban tudja fellelni ezt a kiváló tulajdonságokkal bíró szigetelőanyagot.

Az ásványgyapot szigetelés leginkább elterjedt változata az üveggyapot, de közismert a kőzet- és salakgyapot is, azzal, hogy ez utóbbit már ritkábban alkalmazzák. A kőzetgyapot alapja a bazaltkő, ami a természetben nagymennyiségben fellelhető szilikátalapú kőzet. Az ilyen típusú szigeteléssel nem lesz gondja, mivel roppant tartós, nem zsugorodik és nem érzékeny a hőre. Az ásványgyapot szigetelés telepítését követően, hosszútávra optimalizálni tudja az ingatlan hőtartását.