A lambéria a sokoldalú megoldás

lambéria
lambéria

A falburkolatok segítségével hangulatos tereket hozhatunk létre az otthonunkban. A lambéria is egy hornyolt faanyagból készült falburkolat fajta, amely a helység falát védő díszburkolat. Házak külső borítására, homlokzat díszítésére is használják. A lambéria az egyik leggyakoribb módja a falak dekorálásának, az egyenetlenségek, szépséghibák elrejtésének, de akár védheti is a falat, ugyanis viszonylag ütés és kopásálló.

A lambéria praktikus megoldás abból a szempontból is, hogy könnyen szerelhető, különösebb asztalosi gyakorlat sem szükséges hozzá. Többféle fafajtából (tölgy, luc, bükk stb.), széles választékban kapható. A lambéria a legtöbb esetben festve vagy lakkozva van, hogy növeljék a tartósságát és védjék a kopástól, illetve a penésztől.

Praktikus megoldás a laminált padló falra szerelése

A laminált padlók igen divatosak manapság. Széles választékban elérhetők, 6-12mm-es vastagságban, felhasználási területtől függően alkalmazhatók. Nemcsak járólapként, de falburkolatként, sőt, mennyezet burkolására is alkalmazhatók. A laminált padló falra szerelése nem kíván különösebb szakértelmet, mert a lapok egyszerűen egymásba illeszthetők. Ebben az esetben szükségtelen a nagy kopásállóságú és vastagabb változatot választani.

A felület egyenetlenségeit hézagoló betétekkel lehet elfedni. A laminált padló falra rögzítéséhez az egymásba illesztett lapokat célszerű felragasztani. Látványos eleme lehet az előszobának, nappalinak, hálószobának, ráadásul térnövelő hatással is bír: vízszintes elhelyezés esetén szélességben, függőlegesen szerelve pedig alacsonyabb belmagasságnál éri el ezt a hatást.