A LED izzó cseréjével kapcsolatos tanácsok

LED izzó
LED izzó
LED izzó

Bár egy égő cseréje egyáltalán nem bonyolult feladat, ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lennének biztonsági előírások a tevékenységgel kapcsolatban. A ledonline.hu arra szeretné figyelmeztetni a vásárlóit,

hogy a LED izzó kicserélésének áramtalanított állapotban kell megtörténnie, különben nagyon veszélyes lehet a művelet. A csere megkezdése előtt azt is le kell ellenőrizni, hogy a foglalatok illenek-e egymáshoz, mert ha nem passzolnak pontosan, akkor felesleges bármit is erőltetni.

Erre a tényezőre ajánlott már a vásárláskor odafigyelni, hiszen a LED izzó tekintetében rengeteg fejelés létezik. Meg kell említeni azt is, hogy a villany lekapcsolása után várni kell körülbelül tíz percet, ha sokáig volt égve a lámpa, hiszen a benne lévő körte felmelegedhetett és ezáltal sérüléseket okozhat.

Ha a LED izzó cseréjéhez fel kell mászni a magasba, akkor pedig mindenképpen keresni kell egy stabil széket vagy létrát, hogy senkinek ne legyenek sérülései. Fontos, hogy legyen egy olyan felület is, ahová le lehet tenni az eltávolított égőt.