A méregtelenítés fajtái

Méregtelenítés diétával
Méregtelenítés diétával
Méregtelenítés diétával

A táplálkozásunk során akarva, akaratlanul beviszünk egy csomó méreganyagot is a szervezetünkbe. Ezek egy részét a máj, a vesék és az emésztőrendszer hatástalanít, egy részük azonban lerakódik a szervezetben.

A méregtelenítés során eltávoznak ezek a lerakódott salakanyagok. A szervezetünk felfrissül ezáltal, megerősödik az immunrendszer, fokozódik a sejtek regenerációs képessége, és hatékonyabb lesz a tápanyag feldolgozása is.

Az időszakos méregtelenítés tehát szükséges a szervezet számára. Évente érdemes kétszer legalább elvégezni ezt a kúrát, tavasszal és ősszel. De ha szükségét érezzük, akkor akár többször is lehet. Persze azért túlzásokba sem szabad esni. Hiszen a méregtelenítés egyes fajtái igen megerőltetőek a szervezet számára.

Több típusa is van ennek a folyamatnak. A méregtelenítés végezhető léböjt kúrával, testmozgással, szaunázással és különböző diétás étrendekkel is. Így mindenki eldöntheti, hogy melyik módszer a legelfogadhatóbb számára. Természetesen ideális esetben egy-két módszer kombinálása lenne a leghatékonyabb.