A panel beltéri ajtó nyújtotta lehetőségek

panel beltéri ajtó
panel beltéri ajtó

Lakások, irodák, belső terek kialakítása, felújítása során meghatározó szerepet kapnak a beltéri ajtók. Előbb utóbb eljön az a pillanat, hogy ajtócsere mellett döntünk, vagy azért mert a felújítás már reménytelen vállalkozás, vagy azért mert újítani szeretnénk a dizájnon. Érdemes azonban a választás előtt alaposan körülnézni és nem elhamarkodni a döntést, mert a panel beltéri ajtó széles típus kínálatából nem mindig egyszerű megtalálni a számunkra megfelelőt.

A munkamenet első lépéseként el kell távolítani a régi tokot, ezután a méretet is precízebben le lehet venni. Az új panel beltéri ajtó beépítését is a tokkal kell kezdeni, amelyhez stabilizálás után hozzá kell rögzíteni az ajtólapot. Anyagát tekintve a leginkább elterjedt társasházi lakásokban az MDF beltéri ajtó.

Miről árulkodhat egy jól megválasztott nyílászáró?

Az ajtó és ablak azon kívül, hogy elválasztanak a külvilágtól, lényeges szereplői az enteriőrnek is. Árulkodnak az ingatlan tulajdonosainak ízléséről, ugyanis első benyomásként általában a nyílászáró az, ami feltűnhet, ha kívülről meglátunk egy épületet. A belső terek szempontjából is meghatározó lehet a nyílászáró formája, színe, stílusa egyaránt.

A kezdetekben használt üvegezetlen nyílásokat az üveg feltalálásával fokozatosan felváltották az üvegezett ablakok, de az évszázadok során ezek tökéletesítése a technika fejlődésének köszönhetően vált a napjainkban ismert átlátszó üveggel ellátott ablakká. A bejárati ajtók is óriási fejlődésen mentek keresztül az idők folyamán, a régi egyiptomi sírokra szerelt ajtóktól egészen a mai modern ajtó típusokig.