A sátorponyva anyag nagyon ellenálló

A sokoldalú sátorponyva anyag
A sokoldalú sátorponyva anyag
A sokoldalú sátorponyva anyag

A nyár beköszöntével sok esetben gondolkodunk olyan lehetőségeken, hogy a szabadban rendezzünk meg bizonyos tevékenységeket. Lehetnek ezek születésnapok, kerti partik vagy akár esküvő is. Érdemes kéznél legyen olyan sátor ponyva, amelyet szükség esetén hirtelen fel lehet húzni. Az időjárás olykor nagyon szeszélyes tud lenni, és egy kellemes, meleg idő akár percek alatt átfordulhat egy viharos esős alkalomba. Attól függően, hogy hol szervezzük meg a rendezvényt és mekkora tömeg az, amire számíthatunk, nagyobb méretet is rendelhetünk. Miután beszereztük a terméket, nincs is más dolgunk, mint alkalmas helyet keresni a kifeszítésére.

Ezt több módon is megoldhatjuk attól függően, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre. A sátor ponyva alkalmas lehet arra is, hogy kötelekkel fák tövéhez feszítsük ki. A munkát érdemes megfelelő szakemberre bízni, aki már csinált hasonlót, mert senki sem szeretné, ha a szórakozás legfőbb pillanatában engedne meg a rögzítés, és a társaság fejére hullana minden. Igaz, hogy egy ilyen esemény nem gyakran történik meg, ezért elég izgalmas lehetne, de inkább érdemes elkerülni.

A legtöbb sátorponyva anyag nagyon ellenálló, így nem kell tartanunk attól, hogy az időjárás könnyedén kifog rajta. Legyen az eső vagy akár kisebb jég, kiállja az idők próbáját. Nem mindegy azonban, hogy folyamatosan van kitéve a természet zord viszontagságainak vagy csak alkalmanként. Amennyiben az eseményeket követően összeszedjük, és megfelelő helyre csomagoljuk, bizonyosak lehetünk benne, hogy tovább fogja bírni, mint azok, amelyek egyfolytában hatásoknak vannak kitéve.

Nem gondolnánk, de sokszor a Nap az, amelyik a legnagyobb kárt tudja okozni egy ilyen sátorponyva anyag számára. A nyári fóróság, ami manapság egyre gyakoribb és már egyenlítői viszonyokhoz közelít, nagymértékben felhevít mindent, ami az útjába kerül. A hőálló képesség tág határok között mozog a -30-tól egészen a +70 fokig, de ezek nagyon szélsőséges körülmények. Sajnos, amikor egy lenti vagy éppen fenti határ hosszabb időn keresztül fennáll, az nagy próbatétel elé helyezi a sátorponyva anyag minden négyzetcentiméterét.