A vöröslencse elősegítheti a fogyást

vöröslencse
vöröslencse

A modern konyhába is könnyedén beilleszthetőek a már több ezer éve is termesztett növények. Erre egy remek példa a vöröslencse. Eredetileg az ázsiai hegyvidékekről terjedt el. Ez a remek zöldség ma már nemcsak az indiai ételekben fedezhető fel, hanem a nemzetközi konyhaművészet is előszeretettel használja.

A nevével ellentétben zöld, sárga, barna és fekete színben is kapható. A vöröset könnyebb felhasználhatósága és rövidebb áztatási ideje miatt választják inkább. Valamint sokkal hamarabb megfő, mint hüvelyes társai. Ennek oka, hogy hántolás során megszabadítják a héjától is. Így kissé alacsonyabb lesz a rosttartalma, mint a hagyományos lencséé.

Számtalan típusú ételhez használhatjuk. Legyen szó salátáról, levesről vagy főételről. Rendkívül különleges aromával rendelkezik. Az élettani hatásai is kiemelkedőek. Erősíti az immunrendszert, javítja az anyagcserét és segít megelőzni a daganatos megbetegedéseket. Szénhidrátszegény, de fehérjékben igencsak gazdag.

Ezért a vegetáriánusok húspótlónak használják. A magas rost, vitamin és ásványi anyag tartalma miatt azonban célszerű mindenkinek a napi táplálkozásba beilleszteni. Pozitív tulajdonságait kiegészítve pedig meg kell jegyeznünk, hogy a vöröslencse olcsó és könnyen elkészíthető alapanyag és nem terheli túl az emésztőrendszert.

Igazán tápláló finomságot készíthetünk belőle, ha valamilyen gabonafélével, vagy rizzsel egészítjük ki a fogást. Számos jó tulajdonsága közé tartozik, hogy elősegíti a fogyást. Bármelyik napszaknak megfelelő étek készíthető belőle. Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, a vöröslencse mindig tökéletes választás.