Ajándék bor nemcsak férfiaknak

Ajándék bor
Ajándék bor

A már közhelyesnek számító mondás, miszerint jobb adni, mint kapni, bármennyire is elcsépeltnek hangzik, de teljes mértékben igaz. Mindegy milyen alkalomról van szó, mert ha meg akarunk ajándékozni valakit, akkor minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy valami személyre szólót válasszunk.

Ajándék bor nőknek is

Kőbe vésettnek titulálják, hogy a virág és bonbon a hölgyeknek illik, az ajándék bor pedig a férfiaknak. Természetesen helyénvaló édességet adni a hölgyeknek és italt a férfiaknak, de nem szabály, hogy például az ajándék bor tilos lenne a nők esetében. Az édesebb íz-világgal rendelkező fajták ugyanúgy átadható a nőknek, mint a férfiaknak. A desszertekhez kiváló édes borok nem okoznak megbotránkozást egyetlen hölgyben sem, ha ilyesmi rejlik az ajándéktasakban. Napjainkban már hazánkról is elmondható, hogy szeszesitalok terén törekszik a minőségre és nem a mennyiségre. Régebben ez fordítva volt, de hála Istennek, ez megváltozott és most már olyan kiváló nedűk is vannak, amelyek méltók arra, hogy az ajándék bor kategóriába lehessen sorolni. Egy minőségi fajtának nagyon lehet örülni, hiszen az arra enged következtetni, hogy akitől kaptuk, az gondolkodott a megfelelő meglepetésen és nemcsak leemelt valamit a polcról.

Aki a hölgyek esetében úgy dönt, hogy az ajándék bor legyen, az mindent elárul, hiszen figyelt rá, ezért tudja, hogy melyik fajtát válassza. Ha pedig eltalálja, akkor tiszta sor, hogy gondosan kiválasztott meglepetésről van szó. Persze nemcsak az ellenkező nemnek adhatunk ilyesmit, ugyanis az üzleti partnereknek, külföldön élő rokonoknak szintén tökéletes ajándék a bor, főleg ha az valamilyen hazai tájról származik és minőségi kivitelről van szó.

Az igazi ínyenceknek leginkább valamilyen egyedi és ritkának számító nedű lesz tökéletes. Természetesen saját részre is ajánlott vásárolni, hiszen bármikor bárkit meglephetnek váratlan vendégek és ilyenkor jól jön egy palack nemes nedű. Tehát, ajándékba bor vagy más szeszesital nemcsak férfiaknak adható, hanem mindenkinek, aki szereti vagy éppen gyűjti.