Az optikai kábel egyre népszerűbbé válik

Optikai kábel
Optikai kábel

A 21. század modern vívmányait igen nehéz utolérni. Még valamikor nem is olyan régen, a Cat6 kábel volt a legmodernebb a piacon, amit az internet hálózat létrehozásához alkalmaztak. Manapság ezt felváltotta az optikai kábel, ami jóval nagyobb sebességgel dolgozik. Amikor még az UTP vezeték volt a legfelkapottabb, szinte nem is gondoltuk, hogy hamarosan lesz egy olyan vezeték, ami még azt is felülmúlja.

Ennek a kábelnek a működése teljesen a fénysugár visszaverődésén alapul. Az egész eszköz mindössze üvegszálat tartalmaz, aminek az egyik végén belép a fénykábel, majd a másikon pedig távozik. Az optikai kábel kiválóan alkalmas a digitális adatok továbbítására, tehát az UTP kábeleknek a helyét teljesen át tudják venni.

Sőt, még túl is szárnyalják azokat, hiszen jelentős különbség van a két vezeték között, ami az internet sebességét illeti. Napjainkban, a legtöbb hosszú távú gerinchálózat ezt a szerkezetet alkalmazza. Arról nem is beszélve, hogy az optikai kábel költsége igen alacsony, ami további előnynek számít. A nagy távolságokon kiemelkedően hatékony az adatok továbbítására, ezért feltétlenül megéri azt használnia szinte mindenkinek.

Látogasson el a newnetwork.hu honlapra, ahol megtekintheti a kínálatban az optikai kábelt! Amennyiben az IT szakmában dolgozik, akkor minden bizonnyal szívesen beszerzi ezt az eszközt, hogy a későbbiekben alkalmazni tudja. Mivel a hálózat minősége kiemelkedően jelentős szerepet tölt be, érdemes törekedni arra, hogy minél színvonalasabb termékkel dolgozzon és idesorolható az optikai kábel is. Ajánlott megtekinteni a vállalat által felkínált produktumokat, amelyek a különböző hálózatok kivitelezésében verhetetlenek.