Beragadt zár kinyitása kizárólag szakemberrel

beragadt zár kinyitása
beragadt zár kinyitása

Bosszantó tud lenni, amikor indulunk valahová, és a bejárati ajtó zárja éppen akkor mondja fel a szolgálatot. Beragad a zár nyelve, körbefordul benne a kulcs, nem zár rendesen?  A beragadt zár kinyitása semmiképp sem egy házilag megoldandó feladat. Ilyen esetekben mindenképp hívjunk tapasztalt, rutinos szakembert!

Házi, interneten megosztott praktikákkal jó eséllyel csak rontunk a helyzeten és végleg búcsúznunk kell az egyébként megszerelhető zártól. A beragadt zár kinyitása szakértelmet igénylő feladat, szükségesek hozzá speciális szerszámok. A hozzáértő megvizsgálja a zárszerkezetet, felkutatja a probléma forrását és megjavítja azt.

Legrosszabb esetben a teljes szerkezet cseréjére van szükség. Ma már igen sokféle típusú, eltérő felépítésű zár található az ajtókban. Többen csavarhúzóval és késsel esnek neki egy beragadt zárnak, de az igen ritkán hoz eredményt. Korábban azt tanácsolták ilyen esetekre, hogy kenjék be a zárat zsírral vagy olajjal.

Ez a nagyon régi záraknál még működhetett, de a napjainkban jellemző zárszerkezeteknek csak árt. A belocsolt olaj beszárad és még nehezebb lesz orvosolni a bajt. A beragadt zár kinyitása gyakori probléma. Nem meglepő, mert az ajtót többször nyitjuk-zárjuk, mint gondolánk. Érdemes csak egynapi ajtónyitást megszámolni, meg fog lepődni a kapott számon!

A szimpla használatán kívül, még olykor be is csapjuk, a gyermek vagy a háziállat lóg a kilincsen… Ezek mind megrövidítik a zár élettartamát. Szereljünk fel becsapódás gátlót és válasszunk minőségi, strapabíró zárakat otthonunkba! Ha pedig mégis probléma adódna, akkor csak hozzáértővel lássunk a feladat megoldásához! Azzal nemcsak az idegeinket kímélhetjük meg, de a pénztárcánkat is.