Bor könyv nemzetközi kiadásban

Bor könyv

A könyvek az ember legértékesebb barátai kell legyenek, amelyek tudást, intelligenciát adnak. temérdek írás jelenik meg folyamatosan, amióta felfedezték és megalkották a nyomdákat. Sok információ fellelhető a könyvekben, mondhatni minden témában. A bor könyv is jelen van a polcokon, több kategóriába is. A szakirodalom a lényeges tudást adja, de olyan művek is megjelentek, amelyekben egy-egy manufaktúra fortélyait lehet megtudni.

Bor könyv bor készítőknek

Persze nemcsak hazánkban vannak ilyen művek, mert bor könyvek világviszonylatban is szép számban akadnak, amelyek a készítők kincseinek számítanak. Hazánkban is kiadtak egy igazán terjedelmes művet ebben a témában, ami 2008-ban megkapta az Év Boros Könyve címet. Ezt a Magyar Bor Akadémia hirdette meg. Az igen terjedelmes jelző nemcsak a benne lévő információkra utal, hanem a méretére is, hiszen valóban az. Ez a mű André Dominé Bor átírt változata. Elég csak annyit mondani róla, hogy ez a bor könyv 1000 oldalas, amit szinte kimondani is sok. Egy nemzetközi műről beszélünk, amiben nemcsak hazánkról van szó. Bár 10 oldalba belefért, mégis büszkeséggel tölt el minden magyar borászt, amikor szóba kerül Eger, Tokaj, Villány, Szekszárd, Sopron.

Ennek a bor könyvnek a hozadéka, hogy aki elolvasta, az meg akarja ismerni ezeket a vidékeket. A bor könyv lapjain megelevenedik a készítés minden lépése. A fogyasztásáról sem feledkeztek meg, így az is részletesen taglalva van. Ez a könyve megtanít arra, hogy mit és hol érzünk, amikor beleszagolunk vagy megkóstoljuk, sőt, a színének az értelmezésére is rávilágít. Megmagyarázza a dekantálás fogalmát és részletesen leírja, hogy melyik fajtához milyen pohár dukál, de még a dugóhúzókról is kapunk ízelítőt.

A bor könyv ezután a fogyasztására tér át, hogy milyen ételhez melyiket ajánlott fogyasztani. Természetesen, ez a bor könyv gyönyörű képekkel is illusztrálva van. Egy szóval varázslatos ez a mű és ha belegondolunk, hogy mennyi munkát igényelt az összeállítása, akkor mély tisztelettel fogjuk a kezünkbe venni.