Egyre elterjedtebb az LG robotporszívó

LG robotporszívó
LG robotporszívó
LG robotporszívó

A Samsung eleinte csak a Dél-koreai piacot szolgálta ki takarító robotokkal. Az elmúlt 2 évben azonban egyre nagyobb teret hódítottak az európai piacon is az LG robotporszívó különböző modelljei. Szisztematikus terület-bejárásra képesek, 2 kamera is segíti a tájékozódást, bár tulajdonképpen csak a felső, a plafont figyelő nevezhető igazán kamerának, alul egy elmozdulást érzékelő van, ami közelebb áll az optikai egerek működéséhez.

Ennek köszönhetően, a már feltérképezett terepen, gyengébb megvilágítás mellett is sikeresen elvégzi a takarítást. Ha pedig beszorul valahova vagy lemerülne munka közben, az LG robotporszívó, fejlett navigációja képes visszavezetni a készüléket ugyanarra a pontra, ahol félbeszakad a takarítás és folytatja tovább, nem kezdi elölről.

Pedig nincs könnyű dolga egy ilyen robotnak, 10 cm magasból, csak a földön mozogva tájékozódjon anélkül, hogy tudná mi mögé kéne benézni, milyen bútorok vannak és miért változtatják a helyüket. Van ahol hideg- és meleg burkolatos padlón is kell dolgoznia, padlószőnyegen vagy bolyhos szőnyegeken porszívózni elakadás nélkül és mintegy mellékesen, az LG robotporszívó jó ha nem szorul be bútorok alá, nem esik le lépcsőkön és a kábelekbe se gabalyodik bele.

Az alján levő távolságmérő nemcsak a leeséstől óvja, hanem a szőnyegek felismerésében is segíti a robotot. Összefoglalva, nehéz elérhető áron ennyiféle kihívásnak megfelelő jó robotporszívót készíteni. Az LG robotporszívó Hom-Bot modellje mindenből a legjobbat, legmodernebbet kapta, csúcskategóriás porszívóként csendben takarítja a rábízott területet.

A legdrágább verzió számos kiegészítővel érkezik, a dokkoló és távirányító mellett, a dobozban van tartalék HEPA szűrő, szőnyeget tisztító kefés henger, portörlő feltét, 2 mikro-szálas törlőkendő és egy szett tartalék bajuszkefe, portisztító kefe, de még kefetisztító eszköz is. Egy LG robotporszívó esetében is szembeötlő a tervezők alapossága, a szép dizájn, ami elegáns kinézetet nyújt a robotnak. Szinte nem is látszik a kijelző, mert mindent a középső panel felületébe integráltak.