Egyszerűbb és összetettebb családi társasjátékok

családi társasjáték
családi társasjáték

Minél idősebb a gyermek, annál nagyobb figyelmet igényel a szülők részéről. De jól is van ez így, mert az életkorának előrehaladásával sok olyan játék jelenik meg az arzenáljában, amelyek a felnőtteknek is érdekesek lehetnek. Bátran idesorolható a családi társasjáték is, ami egy roppant szórakoztató tevékenység a hideg vagy esős időben. A gyerekeknek segítenek fejleszteni a logikát és valami újat tanulni, a felnőtteknek pedig elvonják a figyelmét az unalmas mindennapokról, mentálisan visszaviszik őket a gondtalan gyermekkorba.

A családi társasjátékok nemcsak a felhőtlen szórakozáshoz járulnak hozzá, hanem az agy aktív és egészséges állapotának megőrzéséhez is. Bár kívülről úgy tűnhet, hogy a család egyszerűen csak összegyűlt otthon szórakozni, valójában a játék során elindul egy gondolkodási folyamat, ami jótékony hatással van a fiatal és a felnőtt szervezet egészségére. Miért érdemes családi társasjátékokat vásárolni? A leginkább azért, mert a nevetés minden szórakozás mellékhatása. A játék során a felnőttek és a gyerekek mindig sokat nevetnek, ezért endorfinok szabadulnak fel és boldogságérzet jelenik meg. Azok a családtagok, akik valóban boldogok és élvezik a nevetést, sokkal empatikusabbak egymással.

Ez segít a bizalmi kapcsolatok kialakításában, mind a családdal, mind másokkal. A családi társasjátékokban a gyermekeknek és a felnőtteknek el kell merülniük a játékvilágban, meg kell tanulniuk kölcsönhatásba lépni a lakóival. Ez segít másképp reagálni a mindennapi helyzetekre és elemezni a környezetet.