Fedezet lakáshitel esetén

Milyen fedezet szükséges lakáshitel igénylés esetén?
Milyen fedezet szükséges lakáshitel igénylés esetén?
Milyen fedezet szükséges lakáshitel igénylés esetén?

Új lakást vásárolna, de nem tudja, hogy milyen feltételekkel vehet fel hitelt? Fontos, hogy a bankok fedezetként többféle ingatlant is elfogadnak lakáshitel igénylése esetén. Lássuk a legfontosabbakat. A célingatlan a hitelfelvétel célját képező ingatlan, vagyis az, amit vásárol, épít, bővít vagy felújít, Ön mint hiteligénylő.

Emellett opció a pótfedezet is, ez abban az esetben jöhet szóba, ha nem rendelkezik elegendő önrésszel, és a bank szabályzatának értelmében vagy az adósságfék követelményei szerint a célingatlan mellett másik ingatlant is megterhelhet.

Ebben az esetben mindkét ingatlant a teljes lakáshitel összegével terheli meg a bank. Létező opció a helyettesítő fedezet, ez akkor lehet jó megoldás, ha Ön nem szeretné a lakáshitel célját képező ingatlant megterhelni, hanem helyette egy másikat, mindezt úgy, hogy a célingatlan tehermentes marad.

Fontos, hogy a fentebb említett fedezettípusok akkor fogadhatók el lakáshitel igényléskor, ha annak az értékbecslő által alátámasztott ára eléri a bank által minimálisan követelt értéket.