Feljelentés megtételén gondolkodik?

Ha feljelentés megtételén gondolkodik
Ha feljelentés megtételén gondolkodik
Ha feljelentés megtételén gondolkodik

A törvényekkel, jogszabályokkal természetes hogy nem vagyunk, nem is lehetünk teljesen tisztában. Ha jogi, vagy egy büntetőügyet indítana el, mert a jogai sérülnek mások miatt, vagy a lelkiismerete úgy diktálja, akkor is kérjen ügyvédtől segítséget. Egy feljelentés megtétele koránt sem olyan egyszerű, mint elsőre gondolná.

Ha nem elég körültekintő, akkor nem biztos, hogy eléri a célját. A hatóságok megalapozatlan vádakra nem indítanak nyomozást. Mi a megoldás? Áttanulmányozni az internetet a Magyarországon érvényes jogi szabályozás után, vagy ügyvédhez fordulni? A válasz mindenkinek egyértelmű.

A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján minden kérdésére készséggel válaszolnak. Minden ügyfelüket azonos figyelemmel kezelik. Ha feljelentés megtételén gondolkodik, akkor is bátran kérje a segítségüket. A nem kellően megalapozott feljelentésnek két olyan következménye lehet, amire talán nem is gondol.

Az egyik: bizonyítottság hiányában el sem rendelik a nyomozást, a másik pedig, hogy hamis vád miatt éppen a feljelentő kerül bíróság elé. Ha sérelmét bíróság előtt rendezné, akkor a feljelentés előtt tájékozódjon. A törvény hiába állna Ön mellett, ha nem tudja megfelelően előadni a tényeket. A gazdasági bűncselekmények esetében akár súlyos milliókat is veszíthet egy pontatlanul megfogalmazott feljelentés miatt.