Fűszeres élvezetet kínál a Captain Morgan rum

Captain Morgan rum
Captain Morgan rum

A rosszarcú kalózok jellegzetes itala volt a rum, legalábbis a rengeteg mendemonda szerint. Viszont jól tudjuk, hogy nemcsak a Henry Morgan forma tengeri patkányok rajongtak a rum ízéért és persze a hatásáért, hanem a királyi flotta elkötelezett emberei sem vetették meg az italt.

Aki csak tehette itta, főként, hogy egy időben gyógyhatást is tulajdonítottak a rumnak. A Captain Morgan rum mára világhírűvé vált a fűszeres ízének köszönhetően. Igen ez a fűszeres fajták családját gazdagítja. Hamar elnyerte az ínyencek megbecsülését, akik szeretik a vaníliás, fahéjas, szegfűszeg, karamell aromájával átitatott italt. A Captain Morgan rumban ezeknek az összetevőknek a pontos aránya titkos.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Captain Morgan rum a különleges Spiced Gold variánsnak köszönheti a sikerét, ami 1986 óta létezik. A nevét a címként látható figuráról kapta, ami Captain Morgan kapitányt szimbolizálja, aki előszeretettel fosztogatott a Karib-tengeren a XVII. században. Állítólag a Captain Morgan rum 1680 óta létezik, ami a kapitány receptje alapján született.

A Spiced Gold nem pusztán a fűszereknek köszönheti egyedi aromáját, hiszen ez alapján bármelyik fehér rumból készíthetnénk hasonlót. Az ízesítést tölgyfahordós érlelés előzi meg. Többek között ekkor alakul ki az aranyszínű árnyalat, ami az ital színét jellemzi. Ezt követően kerülnek bele a már említett íz összetevői. A Captain Morgan rum fűszeres változatát érdemes önmagában fogyasztani, mert így teljesedik ki a valódi ízvilága.