Gluténmentes csoki zöld mangóval

Gluténmentes csoki
Gluténmentes csoki
Gluténmentes csoki

A csokoládé szó a 16. századból ered, aminek eredeti elnevezése egy navatl indián nevéhez köthető. A xocolátl név nagyon hasonló hangzású a ma ismert csokoládéhoz. Természetesen a világ más nyelvein másképpen ejtik, de ugyanazt jelenti minden országban. A gluténmentes csoki már újabb fejlesztésnek számít, hiszen régebben csak kétféle volt ismert. Az egyik a sokak által közkedvelt tejcsokoládé volt, illetve a csökkentett cukortartalommal készült étcsokoládé. A gluténmentes változatok azok számára ideálisak, akik érzékenyek a tejre.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem ehetnek tejcsokoládét. Csupán nem állati eredetű tejből fog készülni az édesség, hanem szója-, vagy rizstejből. A fuszerescsokolade.hu webáruházban elérhető zöld mangóval készült, szépen megdíszített csoki 35 % kakaótartalommal rendelkezik. A gluténmentes csoki tartalmazza a mangó húsát, ami kissé fanyar, savanykás ízt kölcsönöz az édességnek. A lágy textúrájú zöld mangót leginkább az őszibarackhoz lehetne hasonlítani, ami szintén leveses és zamatos.