Gyerekzsúr olcsó és kreatív játékokkal

gyerekzsúr
gyerekzsúr

A szülinapi bulik a gyermekek kedvenc eseményei közé tartoznak. A gyerekzsúr felhőtlen kikapcsolódást és szórakozást nyújt a kicsiknek és nagyobbaknak is. A szülőknek azonban egy ilyen eseményre nemcsak az ételeket is italokat kell biztosítaniuk. Sokszor komoly fejtörést okozhat, hogy milyen játékokat, programokat szervezzenek ahhoz, hogy a csemeték valóban tartalmasan töltsék el az időt. A szabadtéri bulikon valamivel könnyebb a szülők helyzete, de pár jó ötlettel a lakásban is lehet fergeteges mókázást biztosítani a lurkóknak, ráadásul olcsón.

A gyerekzsúr egyik nagy slágere a kincskeresés, amit meg lehet oldani a kertben, udvaron vagy a lakásban egyaránt. A kitalálós játék roppant kreatív és ehhez sem kellenek drága eszközök. A gyerekzsúr alatt a kicsik az ügyességüket is megcsillogtathatják. Ehhez nem kell csak egy plüss játék, amivel egy útvonalon kell végighaladniuk négykézláb. A plüsst a gyerkőc hátára kell ültetni és máris indulhat a kacagtató versenyszám. Amennyiben az idő megengedi, a gyermekek szülinapját a legjobb a szabadban megtartani. A kerti gyerekjátékok ugyanis a legjobbak valamennyi közül. A célbadobás mindig nagy sikert arat. Ehhez sem kell semmi különleges dolog.

Rakjunk egymásra kartondobozokat, a gyerekek pedig sorban állva próbálhatják azokat eltalálni egy labdával. Roppant szórakoztató és tulajdonképpen semmibe sem kerül. A kerti gyerekjátékok egyik nagy klasszikusa a világszerte ismert „Adj király katonát!” elnevezésű játék, ami ma is minden bulin megállja a helyét.