Házilagosan kivitelezhető duguláselhárítás fajták

Duguláselhárítás gyorsan és egyszerűen
Duguláselhárítás gyorsan és egyszerűen

Akarva akaratlan, de egy háztartásban gyakran előfordul, hogy valami olyan kerül a lefolyóba, aminek nem ott lenne a helye. A különféle ételmaradékoktól kezdve a hajszálokon át egészen a fülpiszkálóig minden belepottyanhat a konyhai illetve a fürdőszobai lefolyóba. A duguláselhárítás fajták közé tartoznak olyan módszerek, amikkel meg lehet próbálkozni szakember segítsége nélkül is, hogyha nem túl komoly a helyzet.

Először érdemes vegyszerekkel próbálkozni. Hogyha a víz útját a cső falára lerakódott zsiradék és egyéb szennyeződés zárja el, akkor egy erős zsíroldó meg fogja oldani a problémát. Néha manuálisan is el lehet hárítani a dugulást, hogyha hozzáférünk a lefolyóhoz. Ha ezek a módszerek nem használnak, akkor a házilagos duguláselhárítás fajtákat el lehet felejteni és ideje szakembert hívni, aki speciális eszközökkel és a megfelelő szaktudással rendelkezik. Nem érdemes halogatni a dolgot, mert ez csak egyre súlyosabbá válik idővel.

Sokkal nehezebb lesz elhárítani a dugulást, ráadásul kellemetlen szag kezdhet el terjengeni a helyiségben. A duguláselhárítás fajták közül az egyik leghatékonyabb módszer a csőgörény használata. Egy ilyen eszközt bárki beszerezhet, viszont az olcsóbb változatok szinte használhatatlanok, egy drágább csőgörényt pedig nem érdemes otthonra venni, mert egyszerűen nem éri meg.

Hogyha mindenáron ragaszkodunk a házilagos módszerekhez, akkor nem árt tisztában lenni a vízszerelési szótár alapjaival. Ezzel az alaptudással sokkal könnyeben be tudjuk szerezni azokat a dolgokat, amikre szükség lesz. A vízszerelési szótár alapfogalmaival kapcsolatban a vizvezetekszerelo.dugulaselharitas.net weboldalon olvashatunk. Itt többek között a vízszerelési szótárnak köszönhetően megtudhatjuk, hogy mit jelent a sarok- és a kombinált sarokszelep, a perlátor szerepével is megismerkedhetünk a csaptelepekkel kapcsolatban, de arra is fény derül, hogy miért olyan népszerűek manapság a kerámiabetétes csaptelepek. A vízszerelési szótár olvasgatásával hasznos tudásra lehet szert tenni.

Duguláselhárításban is segíthet a vízvezeték szerelő

Vízvezeték szerelő szakembereket nemcsak olyan helyzetben lehet hívni, amikor teljesen új rendszer kiépítése merül fel, illetve különféle szerelvényeket kell a helyükre illeszteni, mert a régi, hibásan működő vezetékek javításában ugyanúgy segítenek. Ilyen formában, a duguláselhárítás szintén a munkakörük szerves része.

Ez nem meglepő, hiszen a hálózatok pontos ismerete nélkül, egyszerűen nem lehet eredményesen dolgozni. Sajnos elég gyakori, főként a régebbi típusú lakásoknál, hogy az elhasznált víz elvezetése azért ütközik akadályokba, mert az évtizedek alatt a csövek egyszerűen tönkrementek. Ez fokozottan igaz akkor, ha fémcsövek lettek elhelyezve lefolyóként, ami igen gyakori volt a kezdetekben.

A vízvezeték szerelő feladata ilyenkor a problémák pontos feltárásával veszi kezdetét. Ehhez speciális kamerát is használhat. Nagyon árulkodó lehet a növények gyökereinek benövése, ami már alapból feltételezi, hogy valahol sérülés van. Ilyenkor nem elég csak a tömődést megszüntetni, mert az gyorsan újból kialakul. De mi lehet még az, amire fényt derít a vízvezeték szerelő?

A képzett vízvezeték szerelő biztosan megtalálja a hibát

Amikor egy csaptelep csepeg vagy egy új mosogatókagylót kell felszerelni, az tiszta sor. Ellenben, amikor a folyamatos dugulások okoznak álmatlan éjszakákat, minden másképpen fest. A vízvezeték szerelő gyakorlati tapasztalataiból meríthet, így pedig azonnal több forgatókönyv alakul ki a fejében, amiket igazolhat vagy kizárhat.

Sajnos, az idő múlása nem kíméli a csöveket, de ugyanez igaz a fizikai igénybevételre. Néha a rossz kivitelezés a ludas, mert a szabvány szerinti 3-5 ezrelék közötti lejtésszögtől eltérve, a víz egyszerűen nem folyik le, vagy éppen túl gyorsan halad keresztül a csövön, ami a nagyobb darabok fennakadását eredményezheti.

Ilyen esetekben, a vízvezeték szerelő mindenképpen az újratelepítést fogja javasolni. A növények gyökerei szintén okozhatnak galibát, elmozdítva a csöveket vagy behatolva azokba. Bárhogyan is, de amikor felmerül a csatornarendszer átalakítása, akkor sokat segíthet a professzionális alapanyagok alkalmazása.

Egy jó vízvezeték szerelő tudja, mivel érdemes dolgoznia

Amikor megkezdődött az infrastrukturális elemek telepítése, akkor igyekezetek azokkal dolgozni, amik rendelkezésére álltak. A tudomány azóta sokat fejlődött. Az eternit csöveket gyorsan felváltották az ellenállóbb PVC termékek. Ezeknek pedig egy továbbfejlesztett változata, a még hatékonyabb KG PVC. A legtöbb vízvezeték szerelő már csak ilyen elemeket használ és nem véletlenül.

A különféle átmérőkben megvásárolható vezetékek összeállítása egyszerű. A széles idomválasztéknak hála, a csatlakozások, elosztások, szűkítések, toldások gond nélkül kivitelezhetőek. A vízvezeték szerelő azt is tudja, hogy milyen terhelést visel el ez a szerkezeti egység.

A korrózió biztosan nem okoz bennük problémát, de az agresszív anyagokat ugyanúgy jól viselik. Több méter mélyen futhatnak a talajban. Ami pedig az árakat illeti, azok nagyon kedvezőek. Egyedül a túl magas hőmérséklettől kell óvni, mert annak hatására nyúlhatnak. Tehát, ha a vízvezeték szerelő ezen elemeket használja, akkor tudható, hogy legalább 50 évig biztosan kitart az új csatornarendszer.