Hogyan válasszunk megfelelő kutyaeledelt?

Kutyaeledel
Kutyaeledel

A kiváló minőségű, teljes és kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy a kedvencünk mindig egészségügyileg megfelelő állapotban legyen. A száraz kutyaeledel alapvető segítséget nyújt ehhez. Ezt alátámasztja a négylábú háziállatok tulajdonosainak számos pozitív véleménye is a weboldalunkon, amelyekből évről-évre egyre több van.

Ez a szám pedig azt jelzi, hogy a takarmány minősége folyamatosan magas. Kínálatunkban jelenleg a száraz kutyatápok választékát különböző gyártók termékei képviselik. A hagyományos kölyök, fiatal és felnőtt kutyaeledel mellett, a készleteink speciális, gabonát nem tartalmazó, érzékeny emésztéssel rendelkező állatoknak, valamint az elhízott és idős ebeknek kifejlesztett termékeket is tartalmaznak.

Fontos azonban, hogy az Ön által tartott állatok táplálékának kiválasztása előtt vegyen figyelembe néhány kritériumot! Például, ha a kedvence gyomor- és bélrendszeri betegségekben, allergiában vagy veseelégtelenségben szenved, az állatorvossal folytatott konzultációt követően válassza ki a megfelelő jelzéssel ellátott termékeket! Ezen kívül fontos az állat kora, ami meghatározza a fiziológiai igényeket. Ezt szem előtt tartva, érdemes előnyben részesíteni az alábbi 4 fajták egyikét.

A 2 hetes kiskutyák, 2-10 hónapos juniorok, 1–7 éves felnőttek és 8 évtől idősebb kutyáknak kifejlesztett kutyaeledelek. Vegyük figyelembe a kutya súlyát is! Ez azért fontos, mert a kutyaeledelt a méretük miatt a kisebb fajták képviselőinek nehéz lehet megrágni. Ezen kívül figyeljen oda a kedvence életmódjára is! Ha rendszeres fizikai terhelésnek van kitéve, akkor annak megfelelő kutyaeledelt vásároljon!