Honnan származik a tulipán?

Tulipán

A különleges növények különleges gondoskodást igényelnek, ezért nem mindegy, hogy az egyes virágokat hová ülteti. A tulipán olyan nagyszerű virág, amiből több mint 100 faj létezik. A világ minden táján van belőle, amelyek között nemesített fajok is léteznek. Ha szeretné meglátogatni a világ leghíresebb tulipánvidékét, akkor utazzon el Hollandiába!

A speciális virág neve a fárszi, vagyis perzsa „toliban”-ból származik. A megyeriszabolcskerteszete.hu weboldalon megtalálhatja a virág leírását, jellemző jegyeit. Idetartozik például, hogy a hagymás és a levelei hosszúkás alakúak. Amennyiben nem tudja, hogy melyik változat mellett döntsön, akkor mindenképpen kérdezze meg a honlap szakértőit, akik mindenben a segítségére lesznek!

A tulipán nemcsak egyszínű változatban rendelhető meg. A különleges virágból cirmos szirommal fejlődött kivitelek is léteznek, amelyek nagyszerű dísznek számítanak a virágoskertben. Sokan nem tudják, de az adott virág a liliomfélék családjába tartozik. Régen a tulipán elnevezése a tulipánt volt. Ez egy régies magyar név volt, ami nem maradt rajta. A késői időkben a törökök kezdtek el a növény szaporításával foglalkozni.

Egy időben igen nagy értéket képviselt a fehér alapon piros csíkos változata, ami nagyon ritkának számított. Hollandiában még mindig foglalkoznak tulipántermesztéssel. Az igazi őrület időszaka 1633 és 1637 között volt. Ebben az időben a tulipán hagymáival kereskedtek. Minél ritkábbnak számított egy fajta, annál többet ért. Természetesen a spekulációs tulipánpiac 1637 végén összeomlott és a hagymák ára hirtelen csökkeni kezdett. Ez a tavaszi virág igazi éke lehet a virágoskertnek.