Igazán ínycsiklandozó az alkoholos csoki

Alkoholos csoki
Alkoholos csoki

A csokoládé megannyi fajtájának örülhetnek manapság az ínyencségekért rajongó személyek. Napjainkban az alkoholos csoki típusok nagy favoritnak számítanak az édességek tekintetében.

Mivel rengeteg fajta közül lehet választani, ezért nem is csoda, hogy sokan hirtelen nem is tudják eldönteni, melyiket kóstolnák meg, vinnék haza szívesen a boltból, és melyiket fogyasztanák önfeledten, akár több hétig is, persze mértékkel. A nosztalgikus élményeket kedvelők biztosan szeretik a konyakmeggy alkoholos csoki változatot, a Diana cukorral vagy a rumos krémmel töltött Párizsi kockát vagy épp a szimpla bonbonokat. Míg manapság az édességekre vonatkozó gasztronómiai divatok követői a konyakos és rumos helyett a pezsgős, pálinkás, sőt, akár abszintos csokoládék közül választanak, addig kétség sem fér hozzá, hogy az első kettő marad az örök klasszikus.

Az alkoholos csoki tekintetében egyre divatosabb lesz a sokáig kulináris specialitásnak számító csokoládé-bor párosítás is. Nem vitás hát, hogy változatosságban nincs hiány.