Így lesz finomabb a Jägermeister!

jägermeister
jägermeister

A Jägermeister német keserűlikőr gyógynövényalapú. Összesen 56 növényi összetevőt tartalmaz. Csak kevés likőr büszkélkedhet ilyen gazdag receptúrával. A fahéj, a szegfűszeg, a koriander és a citrusfélék élesen kivehetőek a Jägermeister illatában. A fűszeres, enyhén csípős ízben a gyógynövényes motívumok dominálnak.

A meglehetősen magas, 35%-os alkoholtartalom miatt az ital sokaknak keserűnek és fanyarnak tűnhet. Ez azonban könnyen orvosolható, ha megfelelően szolgálják fel. A kóstolás legnépszerűbb módja, ha előzetesen jól lehűtik és shotokba töltik. Kívánatos magát a poharat is a fagyasztóban tartani.

A jeges likőr így édesebb lesz, a kellemetlen alkoholos füstölgés eltűnik. A lehűtött Jägermeistert általában egy kortyban kell meginni. Általában aperitifként szolgálják fel a főétkezés előtt. A gyógynövénylikőr ugyanis felkelti az étvágyat és úgy tartják, hogy segíti az emésztést.

A gyógynövényes motívumok jobban érvényesülnek a keserűlikőrben, ha szobahőmérsékleten szolgálják fel. Így fanyarabbá és keserűbbé válik, de a kóstolásának ez a módja is nagyon népszerű. A német likőr erősségének csökkentése jéggel felszolgálva érhető el.

Ebben az esetben nagyobb poharakra van szükség. A gyógynövényes illat nem fog „elveszni”, de a túlzott keserűség eltűnik. A Jägermeistert gyümölcslével, szódával, tonikkal vagy kólával is lehet inni. Sokféle üdítővel tökéletesen kombinálható, köszönhetően a sokoldalú illatának.

A keverési arányok eltérőek lehetnek, ezért itt mindenkinek a saját ízlését kell követnie. Mivel a Jägermeistert mindig a főétkezés előtt szolgálják fel, így a gasztronómiai kísérlet nem lehet túl nehéz.