Jameson whiskey Skóciából Magyarországra

Jameson whiskey
Jameson whiskey

Az internet megjelenése kényelmes megoldást kínál minden embernek. Ma már bárhonnan és bármikor beszerezhető új bútor, tökéletes ajándék, de akár Jameson whiskey is. Pár évvel ezelőtt a közelünkben lévő boltok szolgáltatásaihoz voltunk láncolva, amikor valami szokatlan ajándékot kerestünk, néha akár másik városba is el kellett utaznunk. A modern technológia terjedése azonban megteremtette a tökéletes vásárlás fogalmát.

Nem számít, hogy valamit Magyarországból, esetleg Kínából vagy Amerikából akarunk megszerezni, mivel a legtöbb oldal a világ bármelyik pontjára kiküldi. Míg vannak tárgyakra szakosodott cégek, úgy találunk szeszesitalokkal foglalkozókat is. A Jameson whiskey a legkeresettebb italokhoz hasonlóan Skóciából származik. Az alapító, James Jameson 1780-ban adta a nevét a dublini lepárlóhoz, ahol sorra születtek meg a minőségi italok.

A vidék nemcsak a hideg telekről híres, hanem a gazdagon termő vidékeiről is, amelyek megadták az alapot a tökéletes párlat megszületéséhez. Mindig sherrys tölgyfahordóban érlelik, amibe az ital háromszoros lepárlás után kerül. Ezután évekre elzárják a külvilágtól, amíg a kémiai folyamatok gondoskodnak a tökéletes íz megszületéséről.

A Jameson whiskeyben találkozunk az érett gyümölcsök és fűszerek ellenállhatatlan harmóniájával, amihez hozzájárul a hordóból származó dió, vanília és sherry aromája. A halványsárga végeredmény 1 literes palackokba kerül a forgalomba. Legtöbbször magában szokták fogyasztani, de jéggel és koktélokba keverve is felejthetetlen élményt nyújt. A Jameson whiskey 40 százalékos alkoholtartalmával, már 8000 Forinttól a miénk lehet.