Jól bevált megoldás a bitumenes alapozó

bitumenes alapozó
bitumenes alapozó

Sokat hallani manapság, hogy mennyire lényeges az épületek esetében a megfelelő hőszigetelés energiahatékonysági szempontból. A vízszigetelés viszont legalább ennyire fontos bitumenes alapozó felhasználásával, az épület szerkezetét illetően. Elvégre az esővíz fentről érkezik, a talajvíz pedig a falakba szivárogva tehet kárt például az otthonunkban. A falak utólagos kiszárítása, víztelenítése elég embert próbáló feladat, ezért nem árt előre megtervezni a bitumenes alapozóval történő szigetelést.

Természetesen ez nemcsak újépítésű épületeknél lehetséges, hanem felújításkor szintén remek vízszigetelési módszernek számít. A bitumenes alapozó nem számít újdonságnak, viszont az elmúlt évek során nagy változáson ment keresztül az anyagát tekintve. Műanyaggal teszik még ellenállóbbá és manapság már lemezek formájában szerezhető be, ami jelentősen megkönnyíti a kivitelezést.

Többféle bitumenes alapozó közül van mód választani

Az epulet-gep-eszet.hu weboldalról számos hasznos információt tudhatunk meg ezzel kapcsolatban. Hogyha szeretnénk kialakítani a megfelelő vízszigetelést, akkor nem árt tisztában lennünk azzal, hogy milyen fajtái léteznek. Az epulet-gep-eszet.hu többek között ezen a téren is betekintést enged a vízszigetelés ezen területére. Az oldalon található tartalom kimondottan hasznos például akkor, amikor felújításra kerül a sor, hiszen remek kiindulási pontot jelenthet azoknak is, akik nem kifejezetten jártasok az olyan témakörökben, mint a bitumennel történő vízszigetelés.