Különböző méretű MTB kerékpár

MTB kerékpár
MTB kerékpár
MTB kerékpár

Az egészség megtartása és annak javítása mozgással is elérhető. Vagyis az egészséges táplálkozás és a vitaminbevitel mellett nem szabad elfelejtkezni a megfelelő mértékű mozgásról sem. Az MTB kerékpár kerék átmérőjét colban fejezik ki, amely különböző méretekben érhető el az Agárdi Kerékpár szaküzlet polcain. Ha Te is szeretnél fittebb vagy egészségesebb lenni, akkor a mozgást mindenképpen iktasd be az életedbe! A kerékpározás legfontosabb egészségügyi vonatkozása, hogy edzi a szív- és vérkeringési rendszert.

Kerékpározás közben a pulzus- és a légzésszám is megnövekszik. Ezáltal megnő a szív munkája. A vérnyomás megemelkedik, ráadásul a vérkeringés is megélénkül. A szervezet sejtjeihez azonos idő alatt jut el az oxigén. Ezzel a sejtek oxigénszintje párhuzamosan az intenzív mozgás miatt kezd majd el növekedni. Az MTB kerékpár javítja a terhelhetőséget, a szervezet fizikai teljesítőképességét, valamint a mozgás során lezajló folyamatokat is meggyorsítja.

A praktikus és kényelmes szempontok mellett a gyorsaságra is érdemes figyelmet fordítani, amikor biciklit vásárol. Egyáltalán nem véletlen, hogy a terheléses, kardiológiai vizsgálatoknál a szobakerékpárt használják a szakemberek. A 26 MTB kerékpár sokkal rövidebb küllőkkel van felszerelve, mint egy 29-es típus. A 29-es változatot például a nagyon magas emberek számára ajánlják. A merevebb felépítés könnyed használatot eredményez, és a hirtelen mozdulatok is egyszerűbben kivitelezhetők általa.

A 26 MTB kerékpár a test összes izmát képes megmozgatni, hiszen kerékpározás közben a kardiovaszkuláris hatásokkal sokkal intenzívebbé válnak. A jótékony hatásnak köszönhetően látványosabb lesz a zsírégető hatása is. A rendszeres igénybevétel fokozza a vérbőséget, amelytől az izmok tónusosabbak lesznek. Vagyis jobban megéri kerékpározni, mint futni. A 26 MTB kerékpár rendszeres használatával értelemszerűen csökkenni fog a zsírsejtek mérete, az elhízás lehetősége, és látványosabb fogyást lehet elérni általa. Akár hetente több alkalommal is érdemes a biciklit választania.