A LEGO kocka három előnye

LEGO kocka
LEGO kocka

Az építőjátékok olyan univerzális játékeszközök, amelyeket mind a kisfiúk, mind a kislányok szívesen vesznek kézbe. Amióta a LEGO kocka megjelent a piacon, szinte azonnali sikert aratott. Hiszen színeivel, kialakításával és minőségi anyaghasználatával öröm a játék. Nem is gondolná, hogy mennyi mindenre odafigyelnek a gyártás során annak érdekében, hogy minél élvezetesebb lehessen a játék velük.

Az olcsó kockákból összeállított szetteknek három nagy hibájuk van. Az egyik az olcsó anyaghasználat, ami szinte azonnal érezhető, ahogyan a gyerek a kezébe vesz egy építőelemet. A kicsik is megérdemlik azt, hogy minőségi és szép játékokkal üssék el az idejüket, így a hanyagul kidolgozott kocka sohasem ad olyan élményt, mint egy LEGO kocka. A másik az építhetőség. Az alacsony minőségű építőelemek gyártói általában nem szentelnek nagy figyelmet arra, hogy tizedmilliméter pontossággal készítsék el azokat. Amikor a gyerek építeni kezd velük, akkor megesik, hogy olyan szorosan illeszkednek egymáshoz, ami nehézséget okoz abban, hogy szétszedjék és újra játsszanak velük.

Vagy éppen ellenkezőleg! Az illesztések olyan lazák, hogy egy kisebb toronynál sohasem tudnak magasabbat építeni, széltében összerakva pedig instabil lesz az építmény. Ez is nagymértékben rontja a játékélményt, ezért egy idő után elveszítik az érdeklődésüket. A LEGO kocka gyártásánál kiemelt szempont az illeszthetőség optimalizálása. A harmadik az univerzalitás, vagyis egy bizonyos gyártótól több típusú kocka is kikerül, amelyek nem illeszthetőek egymáshoz. Amennyiben a LEGO kocka kerül beszerzésre, akkor biztosan illeni fognak egymáshoz.