Mi is tulajdonképpen a matcha tea?

Matcha tea

A frissítő vagy éppen a nyugtató italok fogyasztása valamilyen formában minden kultúrában jelen van. Habár a matcha tea egyáltalán nem része a magyar szokásoknak és hagyományoknak, mégis egyre többen érdeklődnek iránta. A keleti világban nem ismeretlen, hiszen a japán tradíciókban gyökerezik és számos szertartáshoz használták fel.

Akkor mégis miért lenne érdemes nekünk is fogyasztani? A hagyományos zöld teától eltérően, a koffeintartalma háromszor erősebb, annak köszönhetően, hogy az egész levelet felhasználják. Mindebből következik, hogy élénkítő hatása is rendkívül intenzív és egész napra elegendő energiát, frissességet tud nyújtani.

A matcha tea tulajdonképpen a zöld tea porított, speciális változata, ezért mind ízben, mind hatásban sokkal komplexebb, de tetszés szerint lehet édesíteni. Ami indokolttá teszi, hogy beiktassuk a mindennapi szokásaink közé, az leginkább a gazdag tápanyagtartalma, ami az egész szervezetre jótékony hatással van.

Elkészítését illetően is kétféle eljárás gyakori, az egyik hígabb, a másik sokkal töményebb állagú és a két metódus közül nyilvánvalóan saját ízlése és tapasztalata dönt mindenkinek. A bulkshop.hu oldalon megtekinthetjük a terméket, annak leírását és elkészítési módját.

A matcha tea kiváló alternatívája lehet a kávénak és más frissítő italoknak, amelyek rendelkezhetnek szervezetünkre nézve kockázatokkal és negatív hatásokkal. Habár semmilyen élénkítő és egészséges tea sem képes pótolni a megfelelő pihenést és érzelmi feltöltődést, de mégis szükségünk lehet ilyen mankókra, hogy bírjuk a napi terhelést. A matcha tea ebben gyors, egészséges és megfizethető támogatást nyújt.