Minikamera a titkos megfigyelésekhez

Minikamera
Minikamera

A kamerás megfigyelőrendszerek jelentőségét nem kell részletezni, hiszen tudjuk jól, hogy ezek a legnépszerűbb biztonságtechnikai eszközök. Már a jelenlétük is elrettenti a bűnözőket, de ha mégsem, akkor segítenek a tettes azonosításában. De a minikamera használata is egyre divatosabbá vált az utóbbi években. Ezt általában olyankor vetik be, amikor nem elrettenteni szeretnék a bűnözőket, hanem tetten érni.

Ezeket az eszközöket nagyon könnyen el lehet rejteni a kíváncsi tekintetek elől, így nem fogják felfedezni a megfigyelő rendszer jelenlétét. Általában cégeknél használnak ilyen eszközöket, amikor egy belső munkatárs gyanússá válik. Mivel a cég alkalmazottai a látható helyre felszerelt kamerákat könnyen ki tudják kerülni, így a minikamera segítségére lesz szükség a lebuktatásukhoz.

A modern technológiának hála, ezek a készülékek már igen jó minőségű képeket készítenek. Az alig 1 centiméteres minikamera is nagyfelbontású képeket képes rögzíteni, így tisztán látható az elkövető a felvételeken. Magánlakásokban is jó szolgálatot tehet néha egy ilyen megfigyelőeszköz. Ha folyton eltűnnek az ékszerek, a pénz vagy más értékesebb tárgy, de betörésnek nincs nyoma, akkor arra gyanakodhatunk, hogy egy ismerősünk tulajdonította el az értékeinket, aki gyakran ellátogat hozzánk.

Akár a takarítónőt, akár a gyakori vendéget is lebuktathatunk ezzel a módszerrel. A minikamera tehát igen hasznos kellék lehet, ha vagyonvédelemről van szó. Telepítése egyszerűen megoldható és a használatához sem kell biztonságtechnikai szakembernek lenni. A minikamera általában elemmel vagy akkumulátorral működik, így nem szabad megfeledkezni az erőforrások cseréjéről, feltöltéséről sem.