Mire jó a böjtölés?

böjtölés
böjtölés

Gyönyörűek a népi hagyományaink, amelyek közül jó néhány mind a mai napig érvényben maradt, például a tartózkodás, önmegtartóztatás bizonyos ételektől, italoktól. A böjtölés változó időintervallumig tarthat, vannak egy- és többnaposak, de akár egy hónapnál is tovább tartó szakaszok.

A világ vallásainak meghatározó képviselői, mint Jézus, Buddha, Konfucius szerint a böjtölés közelebb visz önmagunk, saját spiritualitásunk megéléséhez, ezáltal magához Istenhez is. Véleményük szerint a táplálékbevitel megvonása által kitisztul az elme, világosabban láthatjuk a körülöttünk lévő világot, az embereket és a jelenségek mögött meghúzódó okokat. Fontos vallási gyakorlat a 40 napos böjtölés, amit a keresztény közösségekben nagyböjtnek neveznek, és a húsvétot megelőző 40 napos időszakot jelöli.

Világszerte ismertek Magyarország gyógyvizei

A gyógyvíz nemcsak fürdőzés közben, külsőleg fejti ki jótékony hatását, hanem belsőleg is, ha elfogyasztjuk. Magyarország gyógyvizei közül az egyik legismertebb az egykori császárról, Ferenc Józsefről elnevezett víz. Glauber- és keserűsó tartalmú, iható gyógyvíz, ami már régóta a szelíd orvoslás egyik fegyvere a székrekedéssel és az epegondokkal szemben.

Használható továbbá az optimális testsúly megtartására, de ehhez szükséges a megfelelő adagolás is. Egy másik ismert forrás Magyarország gyógyvizei közül a Mira víz. Ezt a tiszajenői kutakból termelik ki, és palackozzák, így az egész országban kapható. Számtalan jótékony hatással bír a szervezetre a Mira víz, érdemes kipróbálni. Persze, ezzel a lista nem ér véget, mert Magyarország gyógyvizei egyéb tájakon is fellelhetőek.