Mit kell tudni a Jägermeister likőrről?

jägermeister
jägermeister

A német gyökerekkel rendelkező, világszerte ismert likőr a különleges ízével és összetevőivel hívja fel magára a figyelmet. A Jägermeister megjelenésére egészen 1934-ig kellett várni. Ekkor Curt Mast elkészítette ezt a fantasztikus gyógyhatású szeszesitalt. Nem kevesebb, mint 56 különböző gyógynövényt használt fel a kivitelezéséhez. A féltve őrzött recept a mai napig változatlan maradt.

A hozzávalókat gondosan válogatják, őrlik, majd vízben és alkoholban áztatják 2-3 napig. Ezt követően szűrik és tölgyfahordókban érlelik körülbelül 1 évig. A Jägermeister egyedi ízvilágát a hosszú pihentetési folyamat és a receptúra biztosítja. Egyes források szerint, a likőr készítése során a keveréket először desztillálják, hogy koncentráltabbá tegyék, majd újra alkohollal és vízzel keverik mielőtt palackozzák.

Ez a desztillációs folyamat hozzájárul az utánozhatatlan íz kialakulásához. A Jägermeister címkéjén egy szarvas szarvai között ragyogó kereszt látható, ami Szent Hubertus és Szent Eustachius, a vadászok védőszentjeinek tiszteletére utal. A címke tartalmaz egy versszakot is Oskar von Reisenthal Waidmannsheil című verséből. A fogyasztása kapcsán, a gyártó ajánlása szerint, a Jägermeister jéghidegen, a fagyasztóból kivéve vagy hűtött állapotban kell a pohárba kerüljön.

Az interneten keringő pletykákkal ellentétben, az ital nem tartalmaz szarvas vagy szarvasmarha vért. A gyártó az évek során szélesítette a termékpalettáját, vagyis előállított kevert változatokat is. A Jägermeister az ismertségét többek között Sidney Franknak amerikai likőrimportőrnek is köszönheti, aki az 1980-as évektől kezdve népszerűsítette a fiatalok és az egyetemisták körében.