Mitől függ a pulled pork recept sikere?

pulled pork recept
pulled pork recept

Ez a hús egyszerűen elolvad a szánkban. Egy szelet friss kenyérrel, köretként vagy akár hamburger pogácsa helyett is fogyasztható. Az ilyen hús minden ételben a csúcspont. Ehhez nem kell mást tennünk, mint megvásárolni a megfelelő és minőségi sertéshúst, persze ragaszkodni az általunk tesztelt pulled pork recept minden lépéséhez. Ehhez a különleges ételhez csont nélküli lapockát kell vennünk.

Itt nincs szükség szűzpecsenyére, mert a tépett sertéshúsnál fontos a zsír. A tarjában ebből pont elég van. Még ha nem is szeretjük a zsírt, ne aggódjunk, a pulled pork recept elkészítése után nem fogjuk megtalálni. Elolvad és beszivárog a lapocka minden szálába. Azonban itt is óvatosnak kell lennünk. Ha a hús rossz minőségű, a zsír kellemetlen, keserű ízt kölcsönöz a rostoknak. Tehát, ha pulled pork receptet készítünk, akkor azt tanyasi friss hússal tegyük! Az előkészítési szakaszról már szó esett, most pedig következzen maga a pulled pork recept. Ehhez szükség lesz 2 kg sertéslapockára, 3 evőkanál barna cukorra, 1 evőkanál sóra, 1 evőkanál füstölt paprikára, 1 teáskanál fokhagymaporra, 1 teáskanál hagymaporra, 1 teáskanál fekete borsra, 2 evőkanál olívaolajra és 350 ml világos sörre.

Melegítsük elő a sütőt 150 C fokra. Amíg melegszik, vegyünk egy nagy serpenyőt és süssük meg az egész darabot olívaolajban úgy, hogy minden oldalról kérget képezzen. Öntsük a sört a sültre és fedjük le fedővel vagy fóliával. Hagyjuk legalább 1 órát, hogy a hús átvegye az ízeket. Ezután tegyük át a sütőbe és süssük körülbelül 3 órán át. Miután pihent, villával válasszuk szét a rostokat.