Mosógép tisztítása környezetkímélő módon

mosógép tisztítása
mosógép tisztítása

A házi praktikáknak köszönhetően, sokkal egyszerűbben végezhető el egy-egy fontos teendő. Például, ha a mosógép tisztítása kerül szóba, akkor számtalan lehetőség közül választhatnak a háziasszonyok. Mi az Ön kedvence? A kereskedelemben kapható mosópor, kapszula és olyan folyadékok is, amelyek oldják a vízkövet, valamint megölik a baktériumokat.

Ne dobjon ki felesleges összegeket ezekre a szerekre, hiszen a háztartásában megtalálható ecet és szódabikarbóna csodákra képes! A vízkő mindenhol jelen van csupán a néhol nagyobb vagy éppen kisebb mértékben.

A mosógép tisztítása rendszeresen kell megtörténjen, ha sokáig szeretné használni gondtalanul a tulajdonosa. Azért sem szabad elhanyagolni ezt a lényeges műveletet, mert nemcsak a belső alkatrészek hibásodnak meg, hanem a ruhák sem fognak egy idő után illatosak és tiszták lenni. Ki szeretne ezzel a kellemetlen jelenséggel megküzdeni? A mosógép tisztítása ecettel azért tökéletes, mert ez az ételek ízesítésére alkalmas folyadék fertőtlenít, oldja a vízkövet és szagtalanít. Az alkalmazás egyszerű, a mosószeradagolóba kell beleönteni a 10-20%-os ecetet és 90 Celsius fokos hosszú mosási programot elindítani.

Ha valaki még hatékonyabb kombót szeretne, akkor a mosógép tisztítása során 2 csésze ecethez 3 evőkanál szódabikarbónát keverjen és ezt szintén a mosószeradagolóba tegye.

Mindkét esetben fontos, hogy a legmagasabb hőmérsékletű programot válassza ki, mert a végeredmény csak így lesz tökéletes. Ha a gép végez a mosással, akkor érdemes nyitva hagyni az ajtót, hogy kiszáradjon a masina belseje. Ez egy kiváló tipp azért, hogy a mosógép tisztítása utáni állapot hosszú ideig megmaradjon.