Sok jó tulajdonsággal bír a Ceramic festék

Ceramic festék
Ceramic festék

A kerámia festék egy olyan speciális készítmény, amelyet főként kerámia és porcelán tárgyak festésére használnak. Például a Héra Ceramic festék különleges tulajdonságokkal rendelkezik, amik lehetővé teszik, hogy ellenálljon a magas hőmérsékleteknek és az erős kopásnak. Ezenkívül széles színválasztékban elérhetők, így a művészek és ipari alkalmazások körében is népszerűek.

A kerámia festékek két fő típusát különböztetjük meg: alapfestékeket és bevonatfestékeket. Az előbbiek általában kerámia és porcelán felületekre kerülnek, és megadják az alapszínt. A Ceramic festék lehet folyékony vagy por állagú, és a sütés során keményedik meg. A bevonatfestékek pedig az alapfestékek felé kerülnek alkalmazásra, hogy további színek, mintázatok és részletek készüljenek a kerámia tárgyakon.

Az egyik legfontosabb jellemző a Ceramic festék esetében az, hogy rendkívül hőálló. Ezért alkalmazzák olyan tárgyak festésére, amelyek magas hőhatásoknak vannak kitéve, például étkészletek, sütőedények és csempék. A sütés során a festék a kerámia felületbe ég be, így tartós és kopásálló réteget képez.