Tapasztaljon igazi kalandokat a vitorlázással!

Vitorlázás
Vitorlázás

Sokan az extrém sportokban keresik a kalandot és az izgalmakat. Akik megtapasztalják a vitorlázás élményét, azok többnyire megelégednek ezzel a különleges kalanddal és amikor csak tehetik, megismételik. Habár leginkább a nyári hónapokban a legnépszerűbb a balatoni hajózás, de tavasztól egész őszig gyönyörű látvány és fantasztikus hangulat keletkezik egy-egy ilyen vitorlázás élményével.

Önmagában ez az egyedülálló tevékenység is kíváncsivá tehet és arra indíthat, hogy végre kipróbáljuk. De össze is kapcsolhatjuk egyéb vágyainkkal és céljainkkal, hogy még teljesebb legyen az örömünk. Ilyen lehet egy vitorlástúra vagy éppen a horgászat. Utóbbi természetesen csak akkor lesz élvezetes, ha valóban szenvedélyünk a horgászat és olyan társat választunk magunk mellé, aki osztozik ebben.

Sok hajó halradarral rendelkezik, ami csak fokozni tudja a kedvünket és annak reményében bérelhetjük ki a vitorlákat, hogy gazdag eredménnyel térünk vissza a kikötőbe. A vitorlázás szerelmeseinek ajánlott egy kiválasztott útvonal alapján igazi túrában részt venni, ezáltal megismerkedni a parti városokkal és településekkel. A helyi szokások és gasztronómiai érdekességek is elbűvölhetnek bennünket, ha bártan kipróbáljuk azokat.

A Balaton part kiváló éttermekkel rendelkezik, ahol részünk lehet a jellegzetes ételekben és borokban. Dönthetünk a naplemente túra mellett is, amit nyilvánvalóan romantikusabb pillanatra vágyók kedvelnek jobban, de akik ezzel kedveskednek a párjuknak, azok nem fognak csatolni a vitorlázásban. Használjuk ki a Balaton varázsát és ne csak strandoljunk, meg sétáljunk a parton, hanem próbáljuk ki a vitorlázást is a hullámain!