A travertin remekül mutat kint-bent.

travertin
travertin
travertin
travertin

Miért dönt bárki is úgy, hogy nem másfajta követ vásárol az otthonába, ha mondjuk járólapról van szó, hanem mészkövet? Ha római travertinről van szó, akkor leginkább azért, mert a travertin lágy tónusú színárnyalatával, könnyű faraghatóságával, alakíthatóságával minden környezetben helyet követelhet magának, ahol szeretik a természetes építőanyagok jelenlétét. Amennyiben Önnek kifejezetten travertin kellene, mi ezt az oldalt javasoljuk megtekintésre: travertin vásárlás.

Tudta, hogy a travertin az építőipar legkedveltebb anyaga?

Jelenleg ugyanis ez a helyzet; mindez a fent már ecsetelt okoknak köszönhető. Ez az édesvízi mészkő olyan szerkezeti felépítéssel rendelkezik, aminek köszönhetően kisebb-nagyobb lyukak törik meg a felületét, melyek aztán visszaadják a kő természetes, naturális jellegét. A travertint mind kültéren, mind beltéren egyaránt szívesen alkalmazzák – annak ellenére, hogy (mint ahogy szó esett róla) lyukacsos kőzetről van szó.

Hosszú távon gondot okoz-e a travertin lyukacsos szerkezete?

Amennyiben a hézagok tömítése szakszerű módon megtörténik, abban az esetben a szabad ég alatt sem lesz gond a travertinnel. Tömítés után ugyanis a kissé hézagos tömör kőzet belsejébe a víz nem képes bejutni, ennek megfelelően tehát fagyástól egyáltalán nem kell tartani. Az ID&P munkatársai a szakértelmet igénylő felületkezelést Rómában, a helyi mesteremberektől tanulták el, pontosan azért, hogy aztán a travertinnal a vásárlónak kültérben se legyen gondja.

Mit kell tennie akkor, ha az ID&P által forgalmazott római travertin elnyerte a tetszését?

Ekkor nincs más dolga, mint ajánlatot kérnie az ID&P Márvány Gránit Kft.-től vagy telefonon vagy e-mailben! Sőt, akár személyesen is ellátogathat telephelyeink egyikére, melyekből összesen hatot találni szerte az országban. Érdeklődjön, informálódjon, majd kerüljön mészkő az Ön otthonába is! Fontos tudni, hogy travertinből nemcsak járólap, de padlóburkolat, pult, párkány, fedlap vagy épp oldalfali díszburkolat is készülhet – annak megfelelően, hogy mire van szükséges a megrendelőnek. Mivel a mészkő-travertin táblákban érkezik meg az ID&P-hez, így aztán a cég képes mindennemű igényt kielégíteni a méretre vonatkozóan, nem kell a vevőnek előre meghatározott méretekkel beérnie.

Minden amellett szól, hogy travertinre innen tegyen szert!