Ütvecsavarozó átütő erővel

Ütvecsavarozó
Ütvecsavarozó

Ne tévesszen meg senkit az ütvecsavarozó kompakt mérete, mivel hatalmas erőt rejt magában ez a maroknyi szerszámgép! A HiKOKI tervezői kimondottan büszkék az alkotásukra, mivel sikerült lezsugorítani annyira, hogy az ne menjen a teljesítmény kárára. Persze ebben fontos szerepet játszik az akkuk fejlett technológiája és a szénkefementes motor is, amivel kiküszöbölték ezeknek a szerszámoknak az eddigi gyengepontját.

Miért voksoljunk az ütvecsavarozó mellett egy átlagos csavarozógép helyett? Nagyjából úgy lehet elképzelni, mintha egy fúró és egy kalapács előnyeit összegyúrnánk. A fúrókkal szemben, ez sokkal nagyobb nyomaték kifejtésére képes, ezt pedig megspékelték egy ütőművel is, ami sokkal hatékonyabb ki- és becsavarást eredményez. Ezzel a technológiával minimalizálható a csavarfejek elkopása. Biztos sokakkal előfordult már, amikor nem akarta magát megadni az a fránya csavar és nem sikerült teljesen becsavarni, helyette viszont szétkoptatta a bithegy a fejét. Ezután sem ki, sem be nem lehetett csavarni. Egy ütvecsavarozóval a legmakacsabb csavarokat is becsavarhatjuk. Sőt, a rozsdás, beragadt csavarok is könnyebben megadják magukat az ütéseknek és a nagy nyomatéknak.

Persze, ha lyukfúrásra van szükség, az is kivitelezhető ezzel a géppel, mivel a fordulatszám sebessége is tetszés szerint szabályozható. A HiKOKI kompakt változatai, akár 220 Nm nyomaték kifejtésére is képesek egy 18V-os akku kíséretében. A puha markolat kényelmes munkavégzést biztosít, akár több órán keresztül is. Ha igazi erőre van szükség, akkor a 36V-os változatok nem fognak csalódást okozni az 1800 Nm nyomatékukkal. Ezek a MULTIVOLT gépek képezik a HiKOKI akkus ütvecsavarozók csúcsát.