A halolaj kapszula gazdag Omega 3 forrás

halolaj kapszula
halolaj kapszula

A jelenlegi, több szempontból is megbillent világ egyik hozadéka, hogy a napi élelmiszereink nem tartalmazzák az egészség fenntartásához szükséges kellő mennyiségű tápanyagokat. Ez vonatkozik szinte minden élelmiszerként bevitt anyagra. A halolaj kapszula eredeti formában hordozza magában az agyra, a szívre és érrendszerre, valamint az ízületekre, de az az idegrendszerre is kiválóan ható Omega 3 zsírsavakat.

Sajnos a hazai halak legtöbbje nem tartalmazza ezt az anyagot, kivéve a busát, aminek zsírja a megfelelő arányú Omegában gazdag. Ugyanis az Omega 3 és 6 megfelelő aránya 1:3, 1:5. Sajnos, bármennyire hirdetik a gyártó cégek a finomított olajokat, ezen két zsírsav aránya jelentősen eltolódik az 1:10, 1:30 irányba.

Amennyiben csak néha fogyaszt az ember az ilyen ételekből, az még nem kártékony viszont, ha napi rendszerességgel használja és közben más egészségtelen dolgok is a rendszeres étkezés részét képezik, akkor elképzelhető, hogy előnytelen folyamatok indulnak el.

Teljesen biztos, hogy önmagában a halolaj kapszula nem elegendő az egészség fenntartásához, de jelentősen hozzájárul a megőrzéséhez és javításához, különösen akkor, ha az ember felhagy a romboló ételek fogyasztásával. Nem véletlen, hogy régen, amíg nem volt ismert a hatékony halolaj kapszula, csukamáj olajat adtak elsősorban a gyerekeknek.

Ez az olaj gazdag Omega 3 zsírsavban és D vitaminban is. Az Omega 3 természetesen gazdag EPA és DHA. Ezek az anyagok az agy legfontosabb szerkezeti alkotóelemei és emellett elengedhetetlenek a vizuális és az idegrendszer optimális fejlődéséhez, működéséhez, valamint az egészséges keringés és szívműködés segítői.