A hátizsák kiválasztásának kulcsai

hátizsák
hátizsák

Mi az, ami jó sétáláshoz, munkába járáshoz és bevásárláshoz is? Sokan nem gondolnák, pedig a válasz a hátizsák. Ez az a kiegészítő, ami szó szerint mindenhez passzol, úgyhogy tényleg megéri venni egyet. A hátizsák, ahogy a nevéből is kiderül, mindig a háton van, két vállal tartjuk, így sokkal nagyobb súlyt elbírunk, és nem kell attól félnünk, hogy fájni fog a vállunk tőle.

Egyesek egy életre megutálták a táskákat, mert annyira húzta a vállukat, hogy inkább a kézitáska mellett döntenek. Ha azonban praktikumra és esztétikára vágyunk egyszerre, akkor mégis a hátizsák lesz a tökéletes megoldás számunkra. De hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Az első lépés a tökéletes méret megtalálása. Vannak akkora táskák, amibe csak a telefon és a kulcscsomó fér el, de olyanok is, amibe több dossziét is tehetünk. A megfelelő méret kulcsfontosságú, mivel utána több helyzetben is használni akarjuk majd, úgyhogy érdemes mindenre felkészülni. A méret után jöhet az anyag.

Ma rengeteg alapanyag létezik, és egyáltalán nem mindegy, hogy melyik lesz a kiválasztott. A bőr nagyon tartós, de elég érzékeny. A műbőr könnyen takarítható, de idővel elszakad. Az vászonból készült hátizsák nagyon tartós, de hamarabb koszolódik. Az anyag megadja, hogy mennyi ideig fogjuk tudni használni a táskát. A legutolsó lépés a szín kiválasztása.

Azért ez az utolsó, mert nem minden méretben, vagy nem minden anyagban fogjuk megtalálni a kedvenc színünket. Kompromisszumot kell kötnünk, főleg, ha egy bizonyos árnyalatot keresünk, de nem találjuk a kedvenc anyagunkat. Azonban innentől kezdve a hátizsák vásárlás könnyebbé válik, és biztosan megtaláljuk a megfelelőt.