A korszerű biztosíték tábla életet menthet

biztosíték tábla
biztosíték tábla

Régebben az elektromos hálózatok védelme érdekében, kizárólag olvadóbiztosítékok voltak használatban, napjainkban már ezen a téren is a korszerűbb berendezéseké a tér. A modern biztosíték tábla igen effektív eredményt tud nyújtani ezen a téren, ezért amennyiben még a régi rendszer van beiktatva, ajánlott erre az új technológiai megoldásra váltani.

A biztosítéktábla Fi-relékkel van felszerelve, ezek igen hatékonyan védik meg az emberi életet és a készülékeket is az áramütésektől. A működési elvük azon alapul, hogy a fázis és a null közötti feszültségkülönbségeket mérik. Amennyiben valaminek a következtében rövidzárlat alakul ki a hálózatban, ezek a relék azonnal megszakítják az áramellátást, de abban is tudnak segíteni, hogy ne forduljon elő áramingadozás, ami a gépek élettartamát sajnos jelentősen le tudja csökkenteni.

A biztosíték tábla beszerelését követően szavatoltan jobb lesz a hálózat túlfeszülés elleni védelme, mivel ha a feszültség meghaladja az adott értékhatárt, akkor gyakorlatilag azonnal megszünteti az elektromos energia további áramlását. A biztosíték tábla cseréje ebből kifolyólag életet menthet, mert az, aki csak megérint egy zárlatos vezetéket, meg is halhat vagy komolyabb egészségügyi sérülést szenvedhet el.

Ezt hivatott az életmentőnek is nevezett relé megakadályozni. Az érdeklődők ebben a tematikában forduljanak bátran a villanyt-szerel.hu weboldalhoz, az általuk közvetített szolgáltatások igénybevétele mindenkinek a rendelkezésére áll, ugyanis a biztosíték tábla beszerelése minden esetben szakértői hozzáállást igényel, házilag semmiként sem javasolt hozzáfogni a munkálatokhoz.