Válogassunk célirányosan a méhtakarmányok között!

méhtakarmányok
Méhtakarmányok

A kellemes ízvilágot a legtöbb ember kifejezetten kedveli. Itt nem kell azonnal az ipari cukorra gondolni, ugyanis vannak olyan természetes komponensek, amelyeket mindenképpen megéri felhasználni. A méz egyértelműen azon készítmények közé tartozik, ami nemcsak a medvék kedvence. Viszont érteni kell az előállításához, valamint a megfelelő minőségű méhtakarmányok biztosítása sem elhanyagolható tényező a folyamat során. Erre általában azért van szükség, mert gyakran jól jön a plusz energia a kis dolgozóknak, hogy képesek legyen kiváló munkát végezni. Mivel a fő termést, elvesszük tőlük, így nem sok tartalékuk marad, ezért télire és kora tavasszal a nagyobb munka előtt garantálni kell a méhtakarmányok kellő mennyiségben és magas minőségben való jelenlétét.

Szerencsére ez manapság már nem jelent problémát, hiszen olyan kiváló méhtakarmányok rendelhetőek meg néhány kattintással, amelyek minden felmerülő igényt maximálisan kielégítenek. Cukorszirup és lepény formájában egyaránt elérhetőek, gyakran gyógynövényes kivitelben vagy olyan további összetevők is kerülnek bele, amelyek a különféle betegségek leküzdésében segítik a rovarokat. A méhtakarmányok megfelelő adagolásáról pontos részleteket találunk az erista.hu oldalon. Tartsuk be az ajánlásokat és gondoskodjunk a szorgos munkatársak megfelelő táplálásról minden esetben!

Miért előnyös a Jenter anyanevelő használata?

A kaptár tagjainak egészsége nem kimondottan csak a kiváló tápláléktól függ, hanem attól is, hogy milyen anyától származnak a felnövekvő generációk. Eljön az a pont, amikor a Jenter anyanevelő bevetése muszáj megtörténjen. Ez a több elemből felépülő készlet a segítségünkre lesz abban, hogy lehetőleg gyors és hatékony munkát végezzünk ezen a téren. Az anyanevelés megtörténhet természetes úton is, de ez általában nem olyan hatékony metódus, mint amikor segítünk a Jenter anyanevelő készlet alkalmazásával. A felhozatalban megtalálható a petéztető keret, anyazárka, tűzősejt, bölcsőtartó, valamint a biztonságot fokozó varroa stop és előlaprácsok.

Természeten külön tudomány, hogy miként kell alkalmazásra kerüljön a Jenter anyanevelő, de minimális utánajárással és egy kevés gyakorlattal biztosan nem marad el a várt eredmény. Ha még teljesen kezdők vagyunk ezen a téren, akkor bátran kérjünk tanácsot a gyakorlottabb szakemberektől és vessük bele magunkat a Jenter anyanevelő működésének rejtelmeibe! A hatékony végeredményt követően pedig nincs más dolgunk, mint figyelemmel kísérni, ahogy egy új és egészséges kolónia születik meg. A jól működő család pedig fokozott méztermelést tud produkálni.