A legjobb muffin recept egyszerű összetevőkkel

legjobb muffin recept
legjobb muffin recept

Jobban szeretjük egy muffin esetében, ha sűrű, de a közepe puha, a teteje pedig ropogós. A legjobb muffin recept alaparányával kell kezdeni, és addig kell próbálkozni a hozzávalókkal, amíg el nem érjük az általunk leginkább kedvelt állagot. A recept a muffin alapmódszert követi. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, a nedves hozzávalókkal pedig ugyanezt tesszük egy másik tálban.

Ezután a kettőt addig keverjük, amíg össze egynemű nem lesz, így kezdődik a legjobb muffin recept. A megfelelő mennyiségű folyadékot használjuk fel ehhez, hogy sűrű, ne száraz süteményt kapjunk. A tészta elég szilárd ahhoz, hogy bármit elbírjon, amit csak szeretne beletenni, ezért ne féljen próbálkozni.

Az áfonya, eper, citromhéj és narancshéj csak néhány példa erre. A legjobb muffin recept kidolgozásához univerzális lisztet használunk, ehhez pedig sütőport választottunk kelesztőként.  Muffin készítésekor jobb választás a sózatlan, édes tejszínes vaj, és csak kevés cukrot használunk. A legjobb muffin receptben a tészta nem lehet túl édes.

Követésre méltó szabály az, hogy annyi cukrot használjunk, amennyi vajat, és ügyelni kell arra, hogy ne keverjük túl az összetevőket. Ez pont olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy kis tálba tesszük, és habverővel addig keverjük, amíg minden jól össze nem áll. Mielőtt elkezdené, győződjön meg róla, hogy megfelelően mérte ki a lisztet. A legjobb muffin recept létrehozásához fontos, hogy ne kanalazzuk ki a lisztet a mérőpohárral ellátott edényből.